Fast Fashion, liever niet! Docu en discussie in Buurthuis Lydia op 8 maart 2023

Op woensdag 8 maart zal er een documentaire worden vertoond over de misstanden en de vervuilingen die in de textielindustrie plaatsvinden. De productie van schoeisel en kleding en vooral van de goedkope, zogenaamde fast fashion veroorzaakt enorme problemen. Momenteel is de textielindustrie de 2e grote vervuiler op aarde, na olie en kolen. We weten wel dat het er is, maar weten vaak niet goed wat we hier zelf aan zouden kunnen doen. Bovendien is het voor lang niet iedereen weggelegd om verantwoorde, duurzame kleding te kunnen kopen. Dus wat nu?

Gespreksleider van de discussie is Mignon van Ingen. Zij houdt zich al jaren bezig met dit onderwerp. Vooral met hoe we op een positieve en creatieve manier daar verandering in kunnen brengen. Daarom organiseert zij al vele jaren kledingruilfeesten, workshops en lessen over creatief hergebruik van textiel en meer. Ook zal zij leuke, praktische voorbeelden meenemen ter inspiratie.

Kom meepraten op woensdag 8 maart van 19:30 tot 21 uur.

Entree is gratis. Aanmelden of meer info: pauperchic@gmail.com