Buurttheatervoorstelling: ‘Stap uit de Schaduw’ in Buurthuis Lydia

Het Vredescafé is voornemens om op donderdag 28 september (eenmalig op de laatste ipv 3rde donderdag van de maand) om 20.00 uur het nieuwe seizoen te starten met een buurttheatervoorstelling: ‘Stap uit de Schaduw’.

‘Stap uit de schaduw’ gaat over de vastlopende systemen, de ijzige bureaucratie en het toch maar blijven hopen op een beetje rechtvaardigheid.  Al lange tijd organiseert de stichting Kunstgreep theaterworkshops voor mensen die moeite hebben hun plek in de maatschappij te (her)vinden. Dat heeft veel opgeleverd. Rijker geworden door deze ervaringen maakten zij in 2023 een voorstelling waarin zij de verhalen vertellen van mensen ‘In de wacht’. Hoe vergaat het je als je een burn-out hebt of met schulden zit? Geen betaalbaar huis hebt? Als je de taal niet goed spreekt of digitaal de weg niet kan vinden? En wat maak je mee als je een passend loket zoekt voor je vraag? Een voorstelling gebaseerd op de harde, hedendaagse realiteit met een flinke dosis absurdisme en humor. De muziek van Henri Purcell, uit zijn opera King Arthur, geeft een extra dimensie aan de verhalen. De oude teksten zijn hertaald door Inna van den Hogen. 

 “Armoede, eenzaamheid, uitvallen door ziekte, buitengesloten worden om je kleur, we lezen erover, misschien praten we erover. Het is helaas steeds actueler en het gaat over steeds meer mensen." 

In de voorstelling vertellen een aantal mensen wat ze hebben meegemaakt toen ze een vraag hadden aan de overheid. Het meespelen en het delen van hun ervaringen is voor hen een vorm om verder te gaan met hun leven.

 

Gratis toegang

Buurthuis Lydia, Roelof Hartplein 2a, Amsterdam

Zie meer info op de website van Kunstgreep