Kintsugi workshops in Buurthuis Lydia

Leer de Japanse kunst van het repareren en duik dieper in de wereld van veerkracht en herstel. De Japanse kunstvorm Kintsukuroi (金繕い: 'gouden reparatie') gaat er van uit dat er schoonheid zit in dat wat simpel, onpretentieus en gerijpt is. Beschadigde goederen zouden niet moeten worden weggegooid, ze hebben recht op aandacht en respect en kunnen met zorg en liefde worden gerepareerd. Dat wat geldt voor objecten, geldt ook voor mensen.

Tijdens deze workshop, naar aanleiding van het project ‘Voltooidhersteldetijd’ repareer je in twee uur een gebroken tegeltje. De workshopleidster Lara vertelt in een korte inleiding en aan de hand van de kunstwerken over haar eigen ervaring, het project en de achterliggende filosofie. Daarna lijmen we de scherven aan elkaar en herstellen de barsten met goud. Terwijl we dit doen praten we over trauma, veerkracht, herstel en eigenwaarde.

Kies voor deze workshop uit twee verschillende data:

vrijdag 1 december of 15 december

van 15.00 – 17.00 uur

Deelname is gratis, wel even aanmelden op de volgende manier:

‘Aanmelden workshop 1 december Lydia 2023’ of ‘Aanmelden workshop 15 december Lydia 2023’ via info@voltooidhersteldetijd.nl

Locatie: Buurthuis Lydia, Roelof Hartplein 2a, Amsterdam