Fotoproject ‘Wat betekent verbinding?’

Heeft u een foto die voor u symbool staat voor verbondenheid in onze buurt? Misschien een moment waarop buren samenkomen, een gezamenlijke buurtactiviteit, of een feest dat de diversiteit en de band tussen verschillende culturen in  Amsterdam Zuid viert? Deel deze foto met ons! We zijn op zoek naar beelden die de kracht van onze gemeenschap laten zien en die mooie momenten vastleggen waarop we samenkomen en elkaar steunen.

Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan ons fotoproject. Het maakt niet uit of u een doorgewinterde fotograaf bent of gewoon af en toe een kiekje schiet met uw telefoon. Wat telt is de boodschap die uw foto overbrengt. We zijn op zoek naar foto’s die een uniek perspectief bieden op verbinding in onze buurt. Originele composities, onderwerpen of verhalen worden zeer gewaardeerd.
De foto’s moeten duidelijk het thema ‘verbinding’ weerspiegelen. Dit kan variëren van menselijke interactie, culturele diversiteit tot gemeenschapsactiviteiten.
Foto’s die een verhaal vertellen of een moment vastleggen dat een diepgaande betekenis heeft voor de gemeenschap, zullen extra punten scoren. Denk aan foto’s die de diversiteit en saamhorigheid van onze buurt belichten. Dat betekent dat iedereen erbij hoort en zich welkom voelt, ongeacht achtergrond, leeftijd, geslacht of andere verschillen. De ingezonden foto’s moeten een emotionele reactie bij de kijker oproepen. Of het nu vreugde, hoop, solidariteit of andere gevoelens zijn, de foto’s moeten de jury raken en een gevoel van verbinding oproepen. De winnende foto’s zullen worden gekozen op basis van hoe goed ze voldoen aan deze criteria en hoe krachtig ze de boodschap van verbinding overbrengen.

De jury, bestaande uit Lies Kindt, illustratief vormgever, Jenneke van Bakel, fotoverzamelaar en kunstenaar, Date van Utteren, fotograaf, Aicha Bouttar, leermeester van digitale kunst en Aida Postma, fotograaf van digitale kunst, beoordeelt uw ingezonden foto. Dus haal die camera tevoorschijn, duik in uw fotocollectie en deel met ons uw perspectief op verbinding. We kijken ernaar uit om uw inspirerende bijdragen te zien! Meedoen?

Stuur uw foto met een resolutie van minimaal 1MB in vóór 29 juli 2024 naar foto@buurthuislydia.nl en maak kans om uw werk als fotoafdruk tentoongesteld te zien in het Huis van de Wijk Lydia, Roelof Hartplein 2a. Samen kunnen we een prachtige galerij creëren die de diversiteit en warmte van onze gemeenschap weerspiegelt.

De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zondag 18 augustus 2024 van 16.00 tot 18.00 uur in het Huis van de Wijk Lydia , waarop de beste foto wordt bekendgemaakt en de winnende fotograaf een prijs ontvangt.

Foto voorkant: Askar Abayev