Mantelzorgondersteuning

 Inloopspreekuur Mantelzorg en dementie 

Heeft u vragen over mantelzorg en/of dementie? Bij een kopje koffie of thee beantwoorden de medewerkers van Combiwel Buurtwerk en het Amsterdam Ontmoetingscentrum al uw vragen en krijgt u advies. U kunt gewoon binnenlopen, aanmelden is niet nodig

In Huis van de Wijk de Pijp. Tweede van der Helststraat 66, Amsterdam

op maandag 17 juni - 1 juli - 15 juli 2024 van 14.00 - 16.00 uur

In Huis van de Wijk Lydia, Roelof Hartplein 2a, Amsterdam

op woensdag 26 juni 2024 van 15.00 - 16.00 uur

 

 

Enkele voorbeelden van ons aanbod voor mantelzorgers:

Maandelijkse themabijeenkomsten met lunch of diner voor mantelzorgers Een moment waarbij u in een gezellige sfeer lotgenoten treft en uw ervaring en kennis kunt delen. Dit moment van steun wordt vaak als een opluchting ervaren en geeft de meeste weer nieuwe energie om beter met de mantelzorg om te gaan.

Opzetten van maatjes/lotgenotenmaatje of een lotgenotengroep. Heeft u behoefte aan een frequent contact waarbij u deelt en uitwisselt, dan is een lotgenotenmaatje of groep iets voor u.

Respijtzorg door het bieden van een ontspannende en plezierige tijdsbesteding aan de persoon die zorg nodig heeft, in een van onze huiskamers, zodat u tijd voor uzelf heeft.

Respijtzorg door het bieden van praktische hulp door vrijwilligers, boodschappen doen, medicijnen halen etc. Er wordt o.a. samengewerkt met Voor elkaar in Zuid.

Aandacht voor uzelf. We onderzoeken samen hoe je weer in je kracht kunt komen (en blijven) en waar jij het meest bij gebaat bent om overeind te blijven naast alle zorgtaken. Denk aan ontspannende activiteiten of trainingen/cursussen.

De dag van de mantelzorg. Tijdens deze dag hebben wij extra aandacht voor u en alle mantelzorgers samen. Wij organiseren een moment met muziek, eten en rustgevende activiteiten zodat u op deze dag extra kunt ontspannen.

Contactgegevens:

José Helmer (Huis van de Wijk Lydia), mobiel: 06-42360117, mail: j.helmer@combiwel.nl

Mariska van der Werf (Huis van de Wijk de Pijp), mobiel: 06 - 415 251 99, mail: m.vanderwerf@combiwel.nl

Jo-Ann Straal, mobiel: 06-29581225 mail: j.straal@combiwel.nl