Welkom bij Buurtkamer Dufayhuis

In de voormalige Dufayschool is een unieke samenwerking tot stand gekomen tussen het gezondheidscentrum Dufayhuis en bewoners uit de buurt. Buurtbewoners kunnen niet alleen terecht voor eerstelijns en tweedelijns gezondheidszorg maar ook voor ontmoeting én verbinding in de buurtkamer, annex buurtcafé en buurttuin. Alle buurtbewoners zijn hierbij van harte welkom.

Meer dan alleen een ontmoetingsplek

Het is niet alleen een ontmoetingsplek waar buurtbewoners binnen kunnen lopen voor een gezellig praatje of een kopje koffie, het is veel meer. Je kunt deelnemen aan verschillende activiteiten of je kunt zelf een activiteit opzetten. Onze buurtwerkers helpen bijvoorbeeld bij het opstarten van een activiteit voor de buurt.

Wij betrekken bewoners actief bij hun eigen leefomgeving om zodoende de kwaliteit van leven in de buurt te verbeteren. Wij helpen bij het opzetten van activiteiten, leggen en houden contact, sturen, begeleiden en coachen (indien nodig) de vrijwilligers van de bewonersinitiatieven, zodat zij goed in staat zijn iets voor de buurt op te starten, om iets te kunnen betekenen. In een notendop: Met z'n allen dragen wij een steentje bij aan onze grote, inspirerende droom: "iedere Amsterdammer woont in een 100% sociale en energierijke buurt" (lees meer over onze droom).

Blij dat je in de buurt bent

Samenwerken in de buurt, met de buurt, voor de buurt, dat is het credo. Samen zorgen dat Amsterdam de lieve stad is waar we graag in wonen. En vanuit onze buurtkamer in het Dufayhuis ondersteunen we deze gedachte van harte! Kom, bel of mail ons voor:

  • Meedoen aan activiteiten of evenementen
  • Advies of hulp
  • Een luisterend oor
  • Vrijwilligerswerk
  • Een buurtactiviteit opzetten
  • Een ruimte huren
  • En voor alles wat we hier niet hebben opgenoemd.

Ga naar de website Dufayhuis.nl voor meer informatie.

Buurtkamer Dufayhuis
Dufaystraat 19
1075 GS Amsterdam
Telefoon: 06-39717876
Stuur een e-mail

Er is meer in Dufayhuis!

Onze buurtkamer is gehuisvest in het monumentale pand van de Stichting Dufay Huis in de Dufaystraat. In het gebouw gebeurt veel meer en zijn vele andere groepen en organisaties gehuisvest! Een programmacommissie dat bestaat uit buurtbewoners en betrokkenen is de spil van buurtkamer Dufayhuis.

Op de eigen website van www.dufayhuis.nl staan alle activiteiten en is informatie te vinden over de nieuwe opzet.

Dufayhuis Combiwel Buurtwerk Henriette en Jan-Willem

Wie is wie?

Debby Nieberg

locatieleider buurtkamer Dufayhuis

Henriette Kruijt

buurtwerker

Alleskunner! Maakt ons vaak aan het lachen en doet veel. Zoveel, dat wij ons afvragen of ze niet stiekem een tweelingzus heeft in het werk. Is als ambulant buurtwerker voor de buurt en met de buurt.

Jan-Willem Vriethoff

buurtwerker

Rozella Oostveen

manager Buurtwerk Zuid

Rozella heeft een duidelijke visie op leidinggeven, denkt mee en faciliteert, waardoor het team zich goed blijft ontwikkelen. Ze is gedreven om helderheid en kaders te geven waarbinnen het team veel zelf kan beslissen.

Activiteiten in Zuid

Combiwel Buurtwerk in Amsterdam Zuid is er voor de buurt en de buurtbewoners. Wij faciliteren vrijwillige inzet, ondersteunen buurt- en bewonersinitiatieven en geven hulp en advies voor het verbeteren van persoonlijk welzijn.

Zoek je een activiteit om aan deel te nemen? Maak dan gebruik van de zoekhulp hier links.