Welkom bij Lydia

Bewoners van Oud Zuid maken samen de wijk en vinden elkaar in het Huis van de Wijk Lydia. Iedere wijk heeft eigen wensen en behoeften, afhankelijk van de samenstelling van die wijk. In ons Huis van de Wijk zijn alle buurtbewoners van harte welkom.

Meer dan alleen een ontmoetingsplek

Het is niet alleen een ontmoetingsplek waar buurtbewoners binnen kunnen lopen voor een gezellig praatje of een kopje koffie, het is veel meer. Je kunt deelnemen aan verschillende activiteiten of je kunt zelf een activiteit opzetten. Onze buurtwerkers helpen bijvoorbeeld bij het opstarten van een activiteit voor de buurt.

Wij betrekken bewoners actief bij hun eigen leefomgeving om zodoende de kwaliteit van leven in de buurt te verbeteren. Wij helpen bij het opzetten van activiteiten, leggen en houden contact, sturen, begeleiden en coachen (indien nodig) de vrijwilligers van de bewonersinitiatieven, zodat zij goed in staat zijn iets voor de buurt op te starten, om iets te kunnen betekenen. In een notendop: Met z'n allen dragen wij een steentje bij aan onze grote, inspirerende droom: "iedere Amsterdammer woont in een 100% sociale en energierijke buurt" (lees meer over onze droom).

Blij dat je in de buurt bent

Samenwerken in de buurt, met de buurt, voor de buurt, dat is het credo. Samen zorgen dat Amsterdam de lieve stad is waar we graag in wonen. En vanuit ons Huis van de Wijk Lydia ondersteunen we deze gedachte van harte! Kom, bel of mail ons voor:

  • Meedoen aan activiteiten of evenementen
  • Advies of hulp
  • Een luisterend oor
  • Vrijwilligerswerk
  • Een buurtactiviteit opzetten
  • Een ruimte huren
  • En voor alles wat we hier niet hebben opgenoemd.

Huis van de Wijk Lydia
Roelof Hartplein 2a
1071 TT, Amsterdam
020-6629497
Stuur een e-mail

Herfst wijkkrant voorkant

Er is meer in Lydia!

Ons Huis van de Wijk  is gehuisvest in het monumentale pand van Buurthuis Lydia aan het Roelof Hartplein.
In het gebouw is gebeurt veel meer en zijn vele andere groepen en organisaties gehuisvest!

Een programmateam dat bestaat uit buurtbewoners en betrokkenen is de spil van Buurthuis Lydia.

Op de eigen website van Buurthuis Lydia staan alle activiteiten en is informatie te vinden over de nieuwe opzet.

Team Huis van de Wijk Lydia

José Helmer

buurtwerker

José heeft een frisse en creatieve kijk op zaken, een heldere mening en weet van aanpakken. Een locatiegebonden buurtwerker met passie voor welzijn gecombineerd met een zakelijke affiniteit.

Rozella Oostveen

manager Buurtwerk Zuid

Rozella heeft een duidelijke visie op leidinggeven, denkt mee en faciliteert, waardoor het team zich goed blijft ontwikkelen. Ze is gedreven om helderheid en kaders te geven waarbinnen het team veel zelf kan beslissen.

Activiteiten in Zuid

Combiwel Buurtwerk in Amsterdam Zuid is er voor de buurt en de buurtbewoners. Wij faciliteren vrijwillige inzet, ondersteunen buurt- en bewonersinitiatieven en geven hulp en advies voor het verbeteren van persoonlijk welzijn.

Zoek je een activiteit om aan deel te nemen? Maak dan gebruik van de zoekhulp hier links.