Blij dat je in de buurt bent

Henriëtte Kruijt: "Mijn ambulante collega's en ik helpen buurtbewoners die iets willen organiseren of verbeteren in hun buurt. Wij brengen hen in contact met anderen die dezelfde interesse delen en ondersteunen bij het aanvragen van een budget of het vinden van een geschikte ruimte.

Als wij door de buurten lopen maken we links en rechts een praatje, vragen of we iets kunnen betekenen en kijken ondertussen goed om ons heen of mensen ergens verpieteren of dat er een straat of plein verloedert. In dat geval proberen we een verbinding te maken waarmee contact ontstaat om een situatie te verbeteren.

We hebben een vrije rol, ambulant, waardoor we spontaan daar zijn waar zich iets afspeelt en we op veel verschillende plekken aandacht kunnen geven.

Onze rol en spilfunctie heeft al veel mooie initiatieven, uitgevoerd door en met de buurt, tot stand gebracht"

Huiskamers van de Buurt

Op zoek naar een plek waar je elkaar kunt ontmoeten, gezellig samen kunt zijn, maar waar er ook ruimte is voor een verdiepend gesprek? Een plek met sfeer, waar je spelletjes kan doen of met elkaar afspraken voor uitstapjes kan maken? Alles kan, niets moet, de huiskamer is er voor de buurt en voor jou als buurtbewoner. Samen en zelf bepaal je de invulling, onze buurtwerker faciliteert en ondersteunt.

>> Kijk hier voor het programma.

Nieuwsgierig geworden? Kom langs, samen met iemand of alleen. Het is wel fijn als je je komst even aanmeld.

 

Huiskamer Willibrordus, Servaes Noutstraat 1. Aanmelden bij: José Helmer 06-42360117

Huiskamer De Pijp, 2e Van der Helststraat 66.
Aanmelden bij: Mariska van der Werf 06-41525199

Leven met dementie
AOC De Pijp

Buurtcentrum De Edelsteen, Smaragdplein 3

In het Amsterdams Ontmoetingscentrum De Pijp bieden we ondersteuning aan mensen met dementie én hun verzorgers. Dat doen we met een dagprogramma en activiteiten. Daarmee zorgen we ervoor dat er aansluiting blijft met de samenleving, dat er aandacht is voor het geheugen en dat de situatie stabiel blijft. De mantelzorger, het familielied of de partner krijgt weer wat tijd voor zichzelf en kan er terecht voor informatie en advies.

AOC-de-Pijp-Amsterdam-Zuid-dementie-dagbesteding (2)

Buurtkamer Het Dufayhuis
Meer dan een ontmoetingsplek

Dufaystraat 19, 1075 GS, Amsterdam-zuid

Dufayhuis Combiwel Buurtwerk Henriette en Jan-Willem

In de voormalige Dufayschool is een unieke samenwerking tot stand gekomen tussen het gezondheidscentrum Dufayhuis en bewoners uit de buurt. Je kunt er niet alleen terecht voor je gezondheid, maar ook voor ontmoeting én verbinding in het buurtcafé en de buurttuin. Alle buurtbewoners zijn hierbij van harte welkom.

Buurtwerkers Henriëtte Kuijt en Jan Willem Vriethoff (foto boven) zijn de contactpersonen van Combiwel Buurtwerk.

Mantelzorgondersteuning

In het eerste contact zijn wij een luisterend oor. We leren elkaar beter kennen en ondertussen ontdekken we samen welke kansen en mogelijkheden er zijn om je rol als mantelzorger te ondersteunen. Is er aan alleen delen van je ervaringen of is er hulp nodig bij de taken waardoor je meer tijd voor jezelf overhoudt. Er is veel mogelijk, we staan open voor je vragen en twijfels.
Naast persoonlijke aandacht en ondersteuning zijn er allerlei activiteiten waar je bij aan kunt sluiten of in contact kan komen met andere mantelzorgers om ervaringen uit te wisselen.

Meer weten? Een afspraak maken voor een gesprek? Hieronder staan onze contactgegevens. We zijn blij als je ons benadert

De Pijp
Mariska van der Werf
06 - 415 251 99 | m.vanderwerf@combiwel.nl
Huis van de Wijk de Pijp, Tweede van der Helststraat 66 

Willibrorduscomplex of Oud-Zuid
José Helmer
06 – 423 601 17 | j.helmer@combiwel.nl
Huis van de Wijk Lydia, Roelof Hartplein 2A

Combiwel Sport

Olympische Sportweek Combiwel Sport Olympisch Stadion Amsterdam

GGZ in de wijk

Samen werken aan een wijk waar iedereen welkom is
GGZ in de Wijk is een samenwerkingsverband tussen GGZ inGeest, TEAM ED, Dynamo en stadsdeel Zuid. Met alle zorg- en welzijnsorganisaties hebben zij de handen ineen geslagen om te te werken aan wijken die ook toegankelijk zijn voor mensen die psychisch kwetsbaar zijn. 

Combiwel Jongerenwerk

Jongerenwerk | Doe mee, sluit aan

Jongeren worden uitgedaagd en gestimuleerd om de kansen in de samenleving te benutten en bij te dragen aan de goede sfeer in Amsterdam. Vertrouwen en eigen kracht zijn de basisbegrippen in ons jongerenwerk. Jongeren krijgen de verantwoordelijkheid voor het organiseren van activiteiten waarbij hun ontwikkeling en toekomst voorop staan.

Combiwel Jongeren zet de toekomst van jeugd centraal. Het uitgangspunt is dat alle jongeren, ieder op zijn eigen niveau, zowel nu als in de toekomst actief deelnemen aan de samenleving. 

Combiwel Junior

Junior | Ontdek je talent

Bij Combiwel Junior vinden we dat ieder kind de kans moet krijgen om dat zelf te ontdekken. En juist omdat het niet altijd makkelijk is om erachter te komen waar je goed in bent, helpen wij daarbij. Want lang niet ieder kind krijgt die ondersteuning van huis uit mee. Met een gevarieerd en laagdrempelig aanbod bereiken wij juist ook de groepen voor wie die essentiële hulp niet vanzelfsprekend is.

Onze Talentmakelaars en Kindercoaches organiseren cursussen, workshops en activiteiten. Kinderen die voor hun talent een stimulans of ruggesteuntje nodig hebben coachen we actief.

Wie is wie?

Henriette Kruijt

buurtwerker

Alleskunner! Maakt ons vaak aan het lachen en doet veel. Zoveel, dat wij ons afvragen of ze niet stiekem een tweelingzus heeft in het werk. Is als ambulant buurtwerker voor de buurt en met de buurt.

Jan-Willem Vriethoff

buurtwerker

Lars Kommers

buurtwerker de Pijp en coördinator De Buurman

Ons manusje van alles, boordevol met creativiteit en nieuwe energie! Hij zet zich met open en frisse blik in voor locatie de Buurman – de buurtkamer in het Amstelhuis en de omliggende Willibrordusbuurt.

Leo Heldoorn

Sportmakelaar

Madelon Bos

coördinator Voor Elkaar In Zuid

Een krachtige vrouw die niet gek te krijgen is! Iemand waar je altijd bij terecht kan voor een luisterend oor. Madelon ziet kansen voor verbindingen en knoopt dan graag de lijntjes aan elkaar.

Mariska van der Werf

buurtwerker

Creatieve duizendpoot met visie die makkelijk schakelt en snel oplossingen en verbindingen ziet tussen buurtbewoners, organisaties, activiteiten en buurtinitiatieven. En dat alles met een aanstekelijke dosis vrolijkheid en enthousiasme.

Petra Beerling

buurtwerker

Petra woont al jaren in Zuid en heeft een brede kennis en ervaring op het gebied van verbinden en contacten leggen. Haar gemoedelijke staat van zijn zorgt ervoor dat je naast je verhaal vertellen ook graag met haar in zee gaat om mooie dingen op te zetten.

Rozella Oostveen

manager Buurtwerk Zuid

Rozella heeft een duidelijke visie op leidinggeven, denkt mee en faciliteert, waardoor het team zich goed blijft ontwikkelen. Ze is gedreven om helderheid en kaders te geven waarbinnen het team veel zelf kan beslissen.

Silvia Spong

buurtwerker

Waar je in een wijk motivatie en enthousiasme nodig hebt, is Silvia de buurtwerker voor de job! Haar motto is dan ook om mensen mee te laten participeren door met de juiste aandacht de bewoners in hun kracht te zetten. Wat wil je nog meer?

Activiteiten in Zuid

Combiwel Buurtwerk in Amsterdam Zuid is er voor de buurt en de buurtbewoners. Wij faciliteren vrijwillige inzet, ondersteunen buurt- en bewonersinitiatieven en geven hulp en advies voor het verbeteren van persoonlijk welzijn.

Zoek je een activiteit om aan deel te nemen? Maak dan gebruik van de zoekhulp hier links.