Welkom bij Huis van de Wijk de Pijp

Bewoners in De Pijp maken samen de wijk en vinden elkaar in het Huis van de Wijk. Iedere wijk heeft eigen wensen en behoeften, afhankelijk van de samenstelling van die wijk. In ons Huis van de Wijk zijn alle buurtbewoners van harte welkom.

Meer dan alleen een ontmoetingsplek

Het is niet alleen een ontmoetingsplek waar buurtbewoners binnen kunnen lopen voor een gezellig praatje of een kopje koffie, het is veel meer. Je kunt deelnemen aan verschillende activiteiten of je kunt zelf een activiteit opzetten. Onze buurtwerkers helpen bijvoorbeeld bij het opstarten van een activiteit voor de buurt.

Wij betrekken bewoners actief bij hun eigen leefomgeving om zodoende de kwaliteit van leven in de buurt te verbeteren. Wij helpen bij het opzetten van activiteiten, leggen en houden contact, sturen, begeleiden en coachen (indien nodig) de vrijwilligers van de bewonersinitiatieven, zodat zij goed in staat zijn iets voor de buurt op te starten, om iets te kunnen betekenen. In een notendop: Met z'n allen dragen wij een steentje bij aan onze grote, inspirerende droom: "iedere Amsterdammer woont in een 100% sociale en energierijke buurt" (lees meer over onze droom).

Blij dat je in de buurt bent

Samenwerken in de buurt, met de buurt, voor de buurt, dat is het credo. Samen zorgen dat Amsterdam de lieve stad is waar we graag in wonen. En vanuit ons Huis van de Wijk ondersteunen we deze gedachte van harte! Kom, bel of mail ons voor:

  • Meedoen aan activiteiten of evenementen
  • Advies of hulp
  • Een luisterend oor
  • Vrijwilligerswerk
  • Een buurtactiviteit opzetten
  • Een ruimte huren
  • En voor alles wat we hier niet hebben opgenoemd.

Huis van de Wijk de Pijp
Tweede van der Helststraat 66
1072 PG Amsterdam
020-5709640
Stuur een e-mail

De Pijp Buurtkrant

Maandelijks verschijnt de buurtkrant van de Pijp met daarin het laatste nieuws, de evenemten en de activiteiten. Hieronder een link naar de laatste uitgave en daaronder een afbeelding van de achterpagina met nieuws over ons Huis van de Wijk.

Team Huis van de Wijk de Pijp?

Anne Jacobse

welzijnscoach & buurtwerker

Al 35 jaar zet Anne zich tomeloos in voor de Amsterdammers en bouwt zij aan duurzame verbindingen. Met haar ervaring en enthousiasme weet zij bovendien mensen vertrouwen te geven en in hun kracht te zetten.

Asmat Molawizadeh

begeleider vrijwilligers in de wijk bij VEiZ

Onze goeroe bij Voor Elklaar In Zuid op het gebied van vrijwilligers. Wil je iets weten over vrijwilligers? Dan moet je bij Asmat zijn! Altijd vrolijk en iemand die je in de watten legt met koffie of thee en fijne gesprekken.

Cristel Prins

administratief medewerker

Bij Voor Elkaar In Zuid matcht zij door te verbinden. Haar extra inzet is bijzonder. Zij biedt de warme omarming die je als hulpvrager of als vrijwilliger nodig hebt.

Lieke Teurlings

programmacoördinator De Buurman

Een strakke planner met gevoel voor organiseren. Loyaal, openhartig en creatief. Lieke brengt hierdoor mensen heel makkelijk bij elkaar.

Maartje Gerretsen

coördinator Voor Elkaar in Zuid

Onze Voor Elkaar in Zuid collega vanuit Dynamo. Maartje heeft hart voor het werken met vrijwilligers en de hulpvragers. Ze houdt vooral van netwerken en uitvogelen hoe 1 + 1 = 5 wordt.

Madelon Bos

coördinator Voor Elkaar In Zuid

Een krachtige vrouw die niet gek te krijgen is! Iemand waar je altijd bij terecht kan voor een luisterend oor. Madelon ziet kansen voor verbindingen en knoopt dan graag de lijntjes aan elkaar.

Mariska van der Werf

buurtwerker

Creatieve duizendpoot met visie die makkelijk schakelt en snel oplossingen en verbindingen ziet tussen buurtbewoners, organisaties, activiteiten en buurtinitiatieven. En dat alles met een aanstekelijke dosis vrolijkheid en enthousiasme.

Mary Blokker

binnendienstmedewerker Voor Elkaar in Zuid

Mary is belangrijke schakel en een onmisbare kracht bij Voor Elkaar In Zuid. Vanuit Huis van de Wijk de Pijp werkt zij liefdevol en oplossingsgericht aan de realisatie van matches tussen hulpvraag en helper.

Ozcan Basyigit

locatieleider Huis van de Wijk de Pijp

Goedlachse collega met veel pit en een goed oog voor logische oplossingen. Ozcan is een kei met de vrijwilligers, regeld de locatiezaken goed en is een perfecte gastheer voor de vele bezoekers en gebruikers.

Rozella Oostveen

manager Buurtwerk Zuid

Rozella heeft een duidelijke visie op leidinggeven, denkt mee en faciliteert, waardoor het team zich goed blijft ontwikkelen. Ze is gedreven om helderheid en kaders te geven waarbinnen het team veel zelf kan beslissen.

Silvia Spong

buurtwerker

Waar je in een wijk motivatie en enthousiasme nodig hebt, is Silvia de buurtwerker voor de job! Haar motto is dan ook om mensen mee te laten participeren door met de juiste aandacht de bewoners in hun kracht te zetten. Wat wil je nog meer?