Welkom bij Huis van de Wijk de Pijp

Bewoners in De Pijp maken samen de wijk en vinden elkaar in het Huis van de Wijk. Iedere wijk heeft eigen wensen en behoeften, afhankelijk van de samenstelling van die wijk. In ons Huis van de Wijk zijn alle buurtbewoners van harte welkom.

Meer dan alleen een ontmoetingsplek

We zijn niet alleen een ontmoetingsplek waar je praatje maakt of koffie drinkt, we zijn veel meer. Je kunt meedoen aan activiteiten of je kunt zelf een activiteit opzetten. We helpen je bij het opstarten van een activiteit voor de buurt of werken samen met jou een idee uit voor een bewonersinitiatief.

Blij dat je in de buurt bent

Samenwerken in de buurt, met de buurt, voor de buurt, dat is het credo. Samen zorgen we dat Amsterdam de lieve stad is waar we graag in wonen. En vanuit ons Huis van de Wijk ondersteunen we deze gedachte van harte!

Kom, bel of mail ons voor:

  • Meedoen aan activiteiten of evenementen
  • Advies of hulp
  • Een luisterend oor
  • Vrijwilligerswerk
  • Een buurtactiviteit opzetten
  • Een ruimte huren
  • En voor alles wat we hier niet hebben opgenoemd.

Wilt u iets betekenen voor uw kwetsbare buren, kijk dan op de website van www.voorelkaarinzuid.nl.

Huis- van-de-Wijk-de-Pijp-Combiwel-Buurtwerk

Huis van de Wijk de Pijp
Tweede van der Helststraat 66
1072 PG Amsterdam
020-5709640
Stuur een e-mail

Activiteitenoverzicht en spreekuren - klik op plaatjes hieronder 

Elke twee maanden verschijnt de buurtkrant van de Pijp met daarin het laatste nieuws, de evenementen en de activiteiten. Hieronder een link naar de laatste uitgave van de krant met op de achterpagina het laatste nieuws over ons Huis van de Wijk.

Team Huis van de Wijk de Pijp

Anne Jacobse

welzijnscoach & buurtwerker

Al 35 jaar zet Anne zich tomeloos in voor de Amsterdammers en bouwt zij aan duurzame verbindingen. Met haar ervaring en enthousiasme weet zij bovendien mensen vertrouwen te geven en in hun kracht te zetten.

Cristel Prins

administratief medewerker

Bij Voor Elkaar In Zuid matcht zij door te verbinden. Haar extra inzet is bijzonder. Zij biedt de warme omarming die je als hulpvrager of als vrijwilliger nodig hebt.

Lars Kommers

buurtwerker de Pijp en coördinator De Buurman

Ons manusje van alles, boordevol met creativiteit en nieuwe energie! Hij zet zich met open en frisse blik in voor locatie de Buurman – de buurtkamer in het Amstelhuis en de omliggende Willibrordusbuurt.

Madelon Bos

coördinator Voor Elkaar In Zuid

Een krachtige vrouw die niet gek te krijgen is! Iemand waar je altijd bij terecht kan voor een luisterend oor. Madelon ziet kansen voor verbindingen en knoopt dan graag de lijntjes aan elkaar.

Mariska van der Werf

buurtwerker

Creatieve duizendpoot met visie die makkelijk schakelt en snel oplossingen en verbindingen ziet tussen buurtbewoners, organisaties, activiteiten en buurtinitiatieven. En dat alles met een aanstekelijke dosis vrolijkheid en enthousiasme.

Marit Kampen

Coördinator bij Voor Elkaar in Zuid

Naast het bewaken van de grote lijnen en processen binnen het project is Marit een warm aanspreekpunt voor haar collega’s. Met zijn allen werken we aan een buurt die met elkaar zorgt voor onze meest kwetsbare bewoners.
Werkdagen: dinsdag, donderdag en vrijdag

Mary Blokker

Ozcan Basyigit

locatieleider Huis van de Wijk de Pijp

Goedlachse collega met veel pit en een goed oog voor logische oplossingen. Ozcan is een kei met de vrijwilligers, regeld de locatiezaken goed en is een perfecte gastheer voor de vele bezoekers en gebruikers.

Rozella Oostveen

manager Buurtwerk Zuid

Rozella heeft een duidelijke visie op leidinggeven, denkt mee en faciliteert, waardoor het team zich goed blijft ontwikkelen. Ze is gedreven om helderheid en kaders te geven waarbinnen het team veel zelf kan beslissen.

Sandy Goette

Medewerker Voor Elkaar in Zuid

Sandy is frontoffice medewerker bij “Voor Elkaar in Zuid”. Sandy koppelt kwetsbare oudere en mensen met een beperking zonder netwerk en budget aan vrijwilligers.

Silvia Spong

buurtwerker

Waar je in een wijk motivatie en enthousiasme nodig hebt, is Silvia de buurtwerker voor de job! Haar motto is dan ook om mensen mee te laten participeren door met de juiste aandacht de bewoners in hun kracht te zetten. Wat wil je nog meer?

Activiteiten in Zuid

Combiwel Buurtwerk in Amsterdam Zuid is er voor de buurt en de buurtbewoners. Wij faciliteren vrijwillige inzet, ondersteunen buurt- en bewonersinitiatieven en geven hulp en advies voor het verbeteren van persoonlijk welzijn.

Zoek je een activiteit om aan deel te nemen? Maak dan gebruik van de zoekhulp hier links.