‘Die tegels eruit is voor iedereen winst’

Tot voor kort was de binnentuin van Huis van de Wijk Lydia aan het Roelof Hartplein een betegelde vlakte. ‘Tuin’ kon je de binnenplaats dan ook niet noemen, er was geen groen te bespeuren. Grijze stoeptegels bepaalden het aanzien en na een regenbui stond alles blank. Nu is het anders. Op initiatief van Luella van Turnhout van GroeneBuurten en buurtbewoner Joris Marsman is de tuin onttegeld en is tuinaarde toegevoegd aan de ondergrond van zand. Nu staat de tuin volop in bloei en kunnen kinderen van het aangrenzende kinderdagverblijf er ‘moestuinieren’. Van Turnhout startte in maart de actie ‘Tegels Eruit in Stadsdeel Zuid’. „We richten ons op de particuliere tuinen van Zuid die we willen onttegelen en vergroenen”, zegt Van Turnhout, die enthousiast de voordelen van een groene tuin aanprijst: biodivers, insektenrijk, klimaatbestendig, gezond.

Lees hier het hele bericht:

https://www.nrc.nl/nieuws/2021/04/08/die-tegels-eruit-is-voor-iedereen-winst-a4038777