Gratis theaterworkshops in Buurthuis Lydia

Alexander Singh is een gepassioneerd theatermaker en storyteller: “Ik vind het echt geweldig om mensen te zien groeien in een rol en hun karakter tot leven te laten komen,” zegt hij. In Buurthuis Lydia komt hij daar vanaf september wekelijks op de zondagmiddagen les in geven.

“Tijdens deze drie uur durende theaterworkshops leren wij verschillende technieken, aspecten en methodieken van theater kennen. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de methode van een belangrijke regisseur op het gebied van experimenteel theater, Jerzy Grotowski,. Die is er voornamelijk op gericht het theater - en alles eromheen - zo minimalistisch mogelijk te houden en het gehele proces uit de acteur zelf te laten vloeien. Het creatieve proces en vooral het acteren (het doen) werkt therapeutisch, want door jezelf kwetsbaar op te stellen zal je in staat zijn om integer en waarachtig te kunnen co-creëren. Wil je meewerken aan een theaterstuk of heb je zelf een stuk dat wij samen kunnen co-creëren? Je bent van harte welkom. Verhalen zijn nooit uitverteld en ik ben dan ook, zoals vele anderen, geïnteresseerd in uw verhaal. Bij Buurthuis Lydia creëren wij samen een veilige, speelse plek om acteervaardigheden toe te passen.”

De workshops worden vanaf 17 september gegeven op de zondagmiddagen van 15.45 tot 18.15 uur en zijn toegankelijk voor iedereen vanaf 12 jaar, en op elk niveau.

Locatie: Buurthuis Lydia, Roelof Hartplein 2a, Amsterdam

De taalvoering is in het Nederlands en eventueel in het Engels. Voor vragen en aanmelding kun je contact opnemen met Alexander Singh via mail: Amsterdam.lifeactors@gmail.com of bel/whatsapp met 0646766458.