Nieuwe tentoonstelling in Buurthuis Lydia vanaf 21 februari

Vanaf 21 februari exposeren de deelnemers aan de zondagse sessies ‘Open Inloop Portret- en modeltekenen en schilderen’ hun werk. Bij deze activiteit, die nadrukkelijk geen les is, maar bedoeld voor wie graag tekent en schildert, is zowel de professional als de amateur welkom. Met de bedoeling elkaar te inspireren en waar mogelijk te adviseren op het gebied van technieken en materialen. Een mooie kruisbestuiving. De deelnemers nemen hun eigen teken-en schildermateriaal mee. In deze expositie ligt de nadruk op het portret en de menselijke figuur in verschillende verschijningsvormen. Om te laten zien dat uiteenlopende benaderingen mogelijk zijn, variërend van een losse schets tot een uitgewerkt schilderij in olieverf. Soms is het realistisch, waarin de gelijkenis wordt gezocht, maar soms ook impressionistisch, waarbij het portret of de figuur meer een aanleiding vormt tot de compositie. Het werk is te bezichtigen tot 17 april a.s. in Buurthuis Lydia, Roelof Hartplein 2a in Amsterdam.