Glossy Q | diversiteit en inclusie ‘roze’ ouderen in Zuid

In Amsterdam Zuid wonen veel ouderen met een andere achtergrond op het vlak van leven, liefde, samenwonen, seks of genderidentiteit. Je kunt ze LHBTIQ+-ouderen noemen of roze ouderen. Grey Pride Zuid vindt ze vooral trotse ouderen! Grey Pride Zuid zet zich in voor deze ouderen. Gedragen door buurtbewoners, de Gemeente Amsterdam én maatschappelijke organisaties werken wij samen aan een prettig Amsterdam Zuid met ruimte voor iedereen. Combiwel Buurtwerk participeert ook in Grey Pride Zuid.

Activiteiten

We geven de ‘roze’ ouderen een gezicht in een jaarlijkse glossy, Q. We bieden gezelligheid tijdens Drag Queen Bingo en de Regenboogborrel op vrijdag. We verbinden tijdens dialooglunches en informeren tijdens de Roze informatiemarkt. Iedere laatste vrijdag van de maand is er een bijzondere lezing in de Oranjekerk door een bekende persoon uit de Regenbooggemeenschap. Soms ontroerend, altijd informatief en meeslepend. De regenbooglezing wordt afgesloten met een ontmoeting met de spreker en een borrel. Ook gaan we samen op pad, bijvoorbeeld naar de Pride Amsterdam in de zomer.

Meer weten over Grey Pride Zuid? Ga naar de website: Grey Pride Zuid – SOOZ Amsterdam

Glossy Q 2024

Ook dit jaar is er Glossy Q weer uitgebracht. Het staat weer vol met indrukwekkende en mooie verhalen. Je kunt de PDF versie hieronder lezen door op de link of de afbeelding te klikken.

https://soozamsterdam.nl/wp-content/uploads/2024/01/Q-Roze-Zuid-glossy_2024_spread.pdf